agston писал(а):
Для Алисы (ждем комментариев)
С удовольствием. Дохленькие, правда, комментарии, но может присоединится кто
Цитата:
It seems to me that most FM radio Classic Rock stations treat Classic Rock as a certain genre and sound, with no definitive cut off point for artists. They believe that by adding 80’s Hair Metal and 90’s Grunge to their playlists will attract new listeners. While I do not argue their logic for doing this, I cannot agree with playing artists such as Pearl Jam, Nirvana, Poison, etc. alongside the classic artists of the 60’s and 70’s.
Сори за любопытство, это как-то связано с вашей работой? В смысле составление плейлистов для ФМ-станций? Ну чтоб разобраться, почему в качестве полигона выбраны радиостанции.

В принципе их точку зрения можно принять, другое дело что от этого вполне может покоробить.
Цитата:
I am a firm believer that age does not constitute a band
becoming “classic”.
Несомненно так.
Цитата:
The Classic Rock era to me starts in 1963 with Bob Dylan releasing “The Freewheelin’ Bob Dylan” and the Beatles releasing their first two albums “Please Please Me” and “With the Beatles.” All subsequent British rock bands who followed in the Beatles footsteps in 1963-1964 are considered Classic Rock to me. Some of these artists include: Gerry & The Pacemakers, The Searchers, The Kingsmen, The Animals, The Dave Clark Five, Manfred Mann, The Pretty Things, The Swinging Blues Jeans, and the Zombies to name a few. Artists from the second wave of British bands in the mid-1960’s as well as the garage rock and folk rock scene are included. Basically any “rock” band in the 1960’s starting with the British Invasion and folk rock movement is considered Classic Rock to me.
Ну вот, совсем другое дело, теперь понятно

Такое определение меня вполне устраивает. Также и то, что сказано ниже насчет U2 и Def Leppard - поддерживаю. Есть одна маленькая деталь: как и все остальные, данная классификация не является ни исчерпывающей, ни замкнутой. Как всегда, это ж не алгебра - нет исключающего свода правил, позволяющего отнести объект к тому или иному классу. Можно только примерами оперировать - если звучит как это или это, можем отнести к такому-то жанру. А если кто-то звучит чуть-чуть иначе? Тут начинаются судороги и попытки придумать новый класс. Как, например, арт-панк для Pere Ubu. А если объект принципиально меняет стиль каждые несколько лет, как, например, Боуи? В общем, у меня в очередной раз вскипели мозги, ушла учить матчасть